Kryeministri Thaçi vizitoi punimet në ANP – Adem Jashari

 

Kryeministri Thaçi së bashku me Ministrin Hamza, vizituan vazhdimin e punimeve në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës – Adem Jashari. Kjo është hera e dytë që po vizitohen punimet brenda disa muajve. Nga të Kryeministri punimet u vlerësuan si jashtëzakonsht të mira, ku u vlerësuar puna e konzorciumit turko-francez si dhe bashkëpunimi me organet shtetërore.

Punimet në ANP – Adem Jashari kanë filluar në korrik të vitit të kaluar dhe tashmë një pjesë e mirë e punimeve ndërtimore janë në përfundim. Nga ana e partnerit privat, konzorciumit turko-francez, Limak – Aeroport de Lyon pritet të ndërtohen, në mes tjerash:

·         Terminali i ri me më shumë se 29000 m2

·         Kulla e re për trafikun ajror, së bashku me objektin administrativ për Shërbimin e Navgimit Ajror

·         Parking veturash me 1750 vend-parkingje

·         Platforma e re për parkingje të aeroplanëve

·         Zona e re për radhitjen e taksive dhe autobusëve, si dhe

·         Uzinë për trajtimin e ujërave të zeza që është risi për këtë lokacion

Këto përbëjnë investimin më të madh privat në Kosovë nga paslufta, duke arritur në vlerë mbi 100 milionë EURO

 

Kthehu prapa